Carin Hjulström

"När det måste bli nåt vettigt sagt"

Intervju med Carin

Nervkittlande spänning i idyllisk Mälarmiljö. Så har Carin Hjulströms böcker om plantskolan i Säbyholm beskrivits. Vi har intervjuat författaren som är aktuell med ”Ett lik för mycket”, del tre i den populära cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar.

Det är försommar i Säbyholm när trakten drabbas av ett märkligt försvinnande. En militärklädd kvinna i trettioårsåldern, med vandringsryggsäck, passerar plantskolan just som den firade skådespelerskan Siri Ehrensvärd hämtar tidningen. Ett par dagar senare anmäls kvinnan försvunnen. Lokalpolisen Olle Magnusson tar hjälp av Missing people för att söka genom skogarna. Samtidigt kommer det rapporter om att en varg rivit får i området.

– Jag har skruvat upp spänningsmomenten i Ett lik för mycket. Brotten är mer komplexa, samtidigt som kärleken och relationerna får blomma. Det är en myllrande historia som når sitt klimax på midsommarafton. Det blir en mycket dramatisk kväll och natt, berättar Carin Hjulström och tillägger att det inte är så konstigt att del tre i deckarserien blivit betydligt tjockare än de tidigare:
– Den här gången har jag öst på. Det är mer av allt.

Cosy crime- eller mysdeckarserien Säbyholms gröna fingrar utspelar sig vid Mälaren. I natursköna Säbyholm har tiden på många sätt stått stilla. Här har skådespelerskan Siri Ehrensvärd bytt livet på Dramaten mot en tillvaro på landet där hon driver en plantskola tillsammans med sin föräldralöse brorson Anton, som haft en trasslig uppväxt. I kontrast till den fridfulla miljön ställs den hotfulla yttre världen där både nya och gamla brott är i fokus.

 

Ursprungligen publicerad på Selma Stories, 20 april 2022.

Länk till hela artikeln:

https://www.selmastories.se/artikel/carin-hjulstrom-ett-lik-for-mycket-intervju/