Carin Hjulström

"När det måste bli nåt vettigt sagt"

Moderatorns roller

En bra moderator är skillnaden mellan en vanlig konferens och en riktigt lyckad sammankomst. En bra moderator är väl förberedd, bäst när det gäller, bidrar med ett utifrånperspektiv, gör det svåra begripligt och håller i den röda tråden. Carin Hjulström har arbetat som programledare i tv i över 25 år och har lång erfarenhet av att vara moderator på såväl stora som små event.

Konferencier

En konferencier håller den röda tråden genom hela sammankomsten/konferensen och är kittet mellan inslagen på scenen och dessutom åhörarnas representant. En bra konferencier sätter sig in i såväl åhörarnas som scenframträdarnas roll och håller publikintresset uppe.

Talkshow

En talkshow är från början en tv-genre där programledaren intervjuar personer inför en studiopublik. En talkshow behöver inte vara tv-sänd utan går lika bra att göra från en scen live, både i stora och små sammanhang, t ex en kickoff, bolagsstämma eller annan konferensdag. Carin Hjulström har stor erfarenhet av att göra talk shows. Hennes program Carin 21:30 sändes i totalt 100 avsnitt.

Debattledare

Debattledaren har ansvaret för dramaturgin i debatten, att alla får komma till tals, och ställer de oväntade frågorna som gör debatten dynamisk och spännande.

Långintervju

En långintervju innebär att man går mer på djupet med en person så man lär känna personen bättre. Det kan röra sig om en ny VD man vill presentera eller ett nytt koncept. Intervjuerna kan filmas eller göras live på en scen med publik. En bra intervjuare får intervjupersonen att känna sig trygg och avslappnad.